Misimović krenuo pobjedom
Misimović je odradio cijelu utakmicu u debiju

Bodovi za naše internacionalce

Misimović krenuo pobjedom

M. Maksimović

Reprezentativac BiH, Zvjezdan Misimović večeras je debitovao za svoju novu klub, ekipu Galatasaraya. Zvjezdan se našao u početnih 11 trenera Franka Rijkaarda, a Galatasaray je pobjedio kao domaćin Gaziantepspor minimalno 1:0.

Galatasaray je ove sezone ostao bez nastupa u Evropi, pa je sve okrenuto domaćem prvenstvu gdje Galatasaray nije najbolje startao. Ekipa je poražena od Sivasspora, Burse, ali je u posljedja dva susreta ostvarila dvije pobjede, nad Eskisehirsporom i večeras protiv Gaziantepspora.

Zvjezdan je zaigrao od prve minute a našao se u postavi sa Ufukom, Ali Turanom, Servetom, Neillom, Insuom,Ayhanom, Sarpom,Elanom,Kewellom, Barosom. Rijkaardova ekipa nije niti u ovoj utakmici brljirala, a do gola je došla sa bijele tačke. U 58.minuti je igrač gostiju prilikom uklizavanja igrao rukom, a Kewell je spretno i sretno savladao Karcemarskasa. Zvjezdan je u debiju odradio svih 90 minuta.

Najveću pobjedu u ovom kolu je ostvario Trabzonspor koji je mrežu Sivaspora na čijem golu je Ramović poprilično napunio.Yattara i Gutiérrez su se po dva puta upisali u strijelce, Inan i Yilmaz po jednom za velikih 6:1.Jedini gol za goste je postigao Mehmet Yildiz.

U preostalim utakmicama, Karabukspor je u gostima uzeo sva tri boda Kasimpasi, dok je Gençlerbirligi Ermina Zeca slavio protiv Hasagićevog Istanbul Buyuksehira 2:1.Zec se nije upisao u strijelce, ali je odigrao cijelu utakmicu.

Gol Galatasaraya:

rnrn rnrn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.