Misimović, na sreću, lakše povrijeđen
Prošao bez posljedica: Zvjezdan Misimović

Bh. kapiten prošao bez posljedica

Misimović, na sreću, lakše povrijeđen

Povreda Zvjezdana Misimovića u utakmici šesnaestine finala Kupa UEFA između Wolfsburga i PSG-a (0:2) u Parizu ipak je lakše prirode i bh. reprezentativac biće spreman za revanš meč, možda čak i subotnje kolo Bundeslige u kojem će njegova ekipa ugostiti lidera na tabeli, sastav berlinske Herthe.

Popularni Miske teren “Parka prinčeva” napustio je u 62. minutu, no njegovo zdravstveno stanje je odlično.
“Šteta, jer smo propustili veliku priliku da ostvarimo povoljniji rezultat”, kazao je Misimović i nastavio:

”Dominirali smo većim dijelom susreta i jednostavno smo morali krunisati terensku inicijativu. Zahvaljujući našoj neopreznosti primili smo golove. Ipak, raduje me što smo pokazali da se možemo nositi sa PSG-om. Imamo snage i sposobni smo nadoknaditi minus od dva gola u revanšu, iako smo svjesni da nas čeka težak zadatak”, poručio je Misimović.

Razočarenje nije krio ni trener “vukova” Felix Magath.
“Golovi koje smo primili su rijetkost, ali se dešavaju. Ne mogu reći da smo zasluženo izgubili, ali domaćinu moram čestitati jer je ipak imao više od igre. Moram uputiti kritike svojim igračima koji nisu smjeli dozvoliti da dođemo u situacije iz kojih smo primili onakva dva gola. Naravno da sam nezadovoljan rezultatom, ali takođe smatram kako u revanšu imamo šansu da ispravimo greške i dođemo do osmine finala Kupa UEFA”, poručio je Magath.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.