Misimović: Neće nam biti lako protiv Herthe

Reprezentativac BiH najavljuje

Misimović: Neće nam biti lako protiv Herthe

Zahuktala ekipa njemačkog prvaka Wolfsburga će danas protiv davljenika Herthe iz Berlina pokušati nastaviti sjajni niz pobjeda u Bundesligi.

Wolfsburg od 13. februara i poraza na BayAreni od Bayera iz Leverkusena (1:2), zna samo za pobjede. Redom su padali Schalke (2:1), Hannover (1:0), Bochum (4:1) i u posljednjem kolu Borussija Moenchengladbach (4:0).

Danas će Vukovi na svojoj Wolksvagen Areni dočekati posljednjeplasiranu ekipu njemačke Bundeslige, Herthu, u nastojanju da ostvare i petu pobjedu u nizu.

Jedan od glavnih razloga sve boljih igara njemačkog prvaka jeste Zvjezdan Misimović. Reprezentativna desetka Bosne i Hercegovine mnogo bolje igra u proljetnom dijelu sezone, pa je i igra Wolfsburga dobila "glavu i rep" kada je proigrao Miske. Međutim, naš reprezentativac smatra da Hertha u Wolfsburg dolazi pod velikim imperativom pobjede, te da Vukovima neće biti nimalo lako u današnjem susretu.

"Protiv ekipa kakve je Hertha uvijek je jako teško igrati. Oni se doslovno bore za goli život u Bundesligi i ova im je utakmica od ogromnog značaja, jer bi u slučaju poraza bili na korak do nižeg ranga takmičenja", najavljuje današnji susret Bundeslige za SportSport.ba Zvjezdan Misimović.

"Mi se nalazimo u dobroj seriji, forma nam je u uzlaznoj putanji i normalno je da ćemo krenuti od prve minute po gol i pobjedu protiv Herthe, ali ne smijemo ih potcijeniti i zaista očekujem veoma tešku utakmicu i, nadam se, našu pobjedu", dodao je Misimović.

U prvom susretu ove dvije ekipe na Olimpijskom stadionu u Berlinu, igranoj 25. oktobra prošle godine, Hertha i Wolfsburg su remizirali, odigravši bez golova 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.