Misimović: Slavit ćemo u Talinu

Uoči duela s Estonijom

Misimović: Slavit ćemo u Talinu

Adnan Beganović

Još samo dva dana su do velikog susreta u Estoniji gdje će naša fudbalska reprezentacija, nadamo se, osigurati plasman u baraž. Srce našeg tima, Zvjezdan Misimović u razgovoru za Fifa.com objasnio je u čemu je tajna uspjeha Zmajeva.

„Mnogi od fudbalera koji sada igraju u A selekciji zajedno su već duže vrijeme. Isto tako, igram s Džekom svakodnevno u Wolfsburgu, Salihović i Ibišević zajedno su u Hoffenheimu. Povezani smo kroz godinu i to nas čini jačim“, rekao je Misimović te dodao:

„Uvjeran sam da ćemo u Talinu obaviti posao. Bićemo sigurno drugi na tabeli i već u subotu ćemo osigurati tu poziciju“.

Ukoliko slučajno naša selekcija ne bi pobijedila u Talinu opet bi sve imala u svojim nogama i duel s Španijom u Zenici onda bi odredio našu sudbinu.

„Na domaćem terenu smo favoriti protiv svakoga, preciznije, možemo pobijediti apsolutno svaku momčad na svijetu. Makar, moram reći da nam još nešto nedostaje da dođemo na viši nivo kakav imaju velike svjetske momčadi", istakao je Misimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.