Misimović: U Rijeci je bio cirkus!
Zvjezdan Misimović, utopio se u sivilo našeg tima na "Kantridi"

Pomiješani revolt i razočarenje

Misimović: U Rijeci je bio cirkus!

„Kompletnu organizaciju kontrolne utakmice sa Rijekom, ali i naš poraz na „Kantridi“ nazvao bi klasičnim cirkusom!“, rekao je revoltirani Zvjezdan Misimović, fudbalski A reprezentativac BiH.
Jedan od najboljih ovosezonskih igrača njemačkog budesligaša Wolfsburga uklopio se u sivilo našeg nacionalnog tima u srijedu naveče, kada smo sebi priredili svojevrsnu blamažu, jer smo poraženi od petoplasiranog tima prvog dijela hrvatskog šampionata - 2:3.

Jedan od rijetkih njegovih boljih poteza u meču sa timom Roberta Rupčića bio je gol u 45. minutu, kojeg je postigao iz jedanaestrca, za vodstvo od 2:1.  

“Nije jednostavno izgubiti bilo koju utakmicu, a kamo li reprezentacija od kluba. Nije mi jasno zašto smo uopšte igrali sa Rijekom, ako nam čelnici Saveza za protivnika nisu bili u stanju obezbjediti neku od nacionalnih selekcija? Bilo je puno otkaza igrača, okupili smo se znatno oslavljeni. Što nam je to trebalo? Pa, čak nismo ni trenirali. Iz objektivnih razloga kasnio sam na okupljanje, a onda sam sa saigračima trenirao u hotelu. Smiješno!“, kazao je Misimović.  

Misimović je istakao kako se nada da nam se loša igra kao protiv Rijeke više nikada neće ponovit, ali i da više nećemo igrati „cirkus utakmice“.

„Bolje da propustimo FIFA termin za prijateljske utakmice, nego da igramo svugdje i sa svakim. Ne tražim opravdanje za bolni poraz, ali i sudija Ivan Bebek bio je cirkus. Igrali smo na teškom terenu i neko od nas, uoči važnih utakmica sa Belgijom, mogao se povrijediti. Ionako imamo mnogo povrijeđenih igrača...“, pričao je Misimović, ali i za kraj naglasio: 

„Rijeku što prije moramo zaboraviti, te nastojati razmišljati o Belgiji. Prije utakmice u Genku dosta stvari moramo posložiti, promijeniti u timu. Vjerujem da ćemo do 28. marta, kada igramo sa Belgijom jedan od najvažnijih susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ imati zdrave igrače. Nismo bez šansi u Genku, ma koliko nas sada svi otpisivali zbog posljednjeg poraza.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.