Misimović: Zanima nas samo trijumf!
Misimović briljira u dresu Wolfsburga

„Mozak“ našeg tima o meču sa Rijekom

Misimović: Zanima nas samo trijumf!

Zvjezdan Misimović, jedan od naših najboljih fudbalera, mozak veznog reda reprezentacije BiH ističe kako on i saigrači u Rijeku nisu došli na izlet.

„Utakmica sa Rijekom nam je od izuzetnog značaja. Oni su krajnje „napaljeni“ na nas, biće izuzetno motivisani, i možda nas očekuje i teži zadatak nego da igramo protiv neke od reprezentacija. Uigrani su, prošli su zajedno pripreme. Logično, kvalitet je na našoj strani, no to ćemo morati pokazati i na njihovoj „Kantridi“. Utakmica nam je jako bitno kako bi trijumfom zadržali izvanrednu atmosferu koju vlada u našem nacionalnom timu“, istakao je Misimović za SportSport, ali i dodao:

„Igraćemo isključivo na rezultat. Rijeku ne smijemo ni po koju cijenu pocijeniti. Ovdje smo došli da ostvarimo pobjedu, iako ćemo nastupiti u znatno oslabljenom sastavu, bez nekoliko važnih igrača u timu. Ipak, moramo dati maksimum kako bi slavili, te tako utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ sa Belgijom 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici dočekali u dobroj atmosferi. Dakle, u Rijeci nas zanima samo trijumf!“

Briljantni igrač njemačkog bundesligaša Wolfsburga, smatra kako su utakmice sa Belgijom od iznimne važnosti za BiH.

„Da, susreti sa popularno zvanim „crvenim đavolima“ su nam veoma bitni, ali ne mora značiti i presudni u kvalifikacijama. Ipak, moramo ih dobiti u Zenici, a u Genku, lično, bio bi zadovoljan i bodom. Bez daljnjeg, imaju dobar tim, ali već sada znamo i njihove brojne mane, koje ćemo pokušati iskoristiti u predstoječim mečevima. Sa četiri boda iz dva susreta protiv Belgije napravili bi ogroman posao i vjerujem da bi nam se tako otvorila vrata baraža za plasman na SP“, istakao je Misimović iz Rijeke za naš online magazin.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.