Misimoviću 90 minuta, bez Džeke
Pobjednički gol Pizarra u 80. minuti

Kup Njemačke

Misimoviću 90 minuta, bez Džeke

Edmir Škorić

U noći iza nas odigrana su četiri susreta osmine finala Kupa Njemačke, a Wolfsburg naših Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića deklasirao je Hansu Rostock.

Nakon što su u utorak četvrtfinale Kupa izborili HSV, Schalke, Mainz i Bayern, sinoć su im se pridružili Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Werder, te iznenađenje Wehen koji je iz takmičenja izbacio Karlsruher.

Felix Magath nije mogao računati nanašeg Edina Džeku koji je meč propustio zbog prehlade, ali je Zvjezdan Misimović, zamjenik kapitena naše selekcije nastupio u prvoj postavi te odigrao svih 90 minuta u visokoj pobjedi "vukova". Klub iz grada automobila je sa 5:1 ispratio Hansu Rostock. Brazilac Grafite je postigao tri pogodka, te Gentner jedan. Bulow je autogolom doprinio visokoj pobjedi Wolfsburga. Utješni gol za goste postigao je Fillinger u 68. minuti susreta.

Pomalo neočekivano Wehen je golom Koniga u 73. minuti savladao Karlsruher te prošao u osam najboljih momčadi Bundeslige.

Bayer Leverkusen je imao lagan zadatak budući da su "apotekari" ugostili Cottbus. Domaćini su sve riješili u prvom poluvremenu kada su golove postigli Helmes, Kadlec i Augusto. Skela je tek u 90. minuti smanjio vodstvo na 3:1. Radeljić je na terenu u dresu Cottbusa odigrao svih 90 minuta.

Vjerovatno najizvjesnija utakmica odigrana je u Dortmundu, gdje su snage odmjerili Borussia i Werder. Poveli su domaći golom Freia u 11. minuti, ali su Almeida i Pizarro u 62. odnosno 80. minuti okrenuli rezultat u korist Werdera, koji je na kraju prošao dalje.

Dortmund - Werder 1:2
Bayer L. - Cottbus 3:1
Karlsruher - Wehen 0:1
Wolfsburg - Hansa R. 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti