Misimoviću pola sata, Dinamo preokrenuo i prošao dalje

Ruski kup, osmina finala

Misimoviću pola sata, Dinamo preokrenuo i prošao dalje

Edmir Škorić

Moskovski klubovi Dinamo i CSKA plasirali su se u četvrtfinale Ruskog kupa, dok je Lokomotiv "zapeo" u Groznyju.

Dinamo je na Khimki Areni ugostio, zanimljivo, Khimki i na kraju teškom mukom prošao dalje. Poveli su gosti preko Soboleva u 56. minuti, a četiri minute kasnije domaći trener u igru je ubacio bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

 

U posljednjih pola sata s Misketom na terenu Dinamo preokreće rezultat. Iskusni Kuranyi je u 82. minuti poravnao rezultat, a prolaz Dinamu osigurao Panyukov pet minuta kansije.  

 

CSKA nije imao većih problema protiv niželigaša Tyumena. Domaći su slavili s 3:0, a strijelci su bili Honda, Mamaev i Musa. Lokomotiv bivšeg hrvatskog selektora Slavena Bilića ne igra najbolje, a u Kupu ih je eliminirao Terek i to nakon produžetaka. 

 

Dodajmo još da je ranije Anži 2:1 pobjedom nad Samarom prošao u narednu fazu natjecanja. U četvrtfinalu se sastaju Zenit - Kuban, Dinamo - Anži, Rostov - Terek i CSKA - Yenisey.

 

Ruski kup, osmina finala:

Anži - Samara 2:1 (Burmistrov 21, Serderov 87/ Petrov 9)

Terek - Lokomotiv M. 1:1, 3:1 (Almeida 26 - penal, 108, Utsiev 105/ Caicedo 82)

CSKA Moskva - Tyumen 3:0 (Honda 33, Mamaev 69, Musa 84)

Dinamo M. - Khimki 2:1 (Kuranyi 82, Panyukov 87 / Sobolev 56)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.