Misimoviću pola sata u trećem porazu Guizhou Renhea

Kineska Super liga, 6. kolo

Misimoviću pola sata u trećem porazu Guizhou Renhea

Ekipa Guizhou Renhea u okviru 6. kola kineske Super lige poražena je na svom stadionu od Beijing Guoana rezultatom 2:1.

Fudbalski reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović ovaj susret počeo je na klupi, dok u sastavu domaćeg tima još uvijek nema bh. napadača Zlatana Muslimovića.

Sve zanimljivo u ovome meču desilo se u drugom poluvremenu. Nakon što su u prvih 45 minuta mreže mirovale prvi su u vodstvo stigli gosti, a strijelac vodećeg gola za ekipu iz kineske prijestolnice bio je Zhang Xizhe u 56. minuti utakmice.

U 60. minuti susreta na teren je umjesto Qu Boa ušla reprezentativna desetka BiH, a koliko Miske znači za igru svog tima vidjelo se već u narednim minutama kada su fudbaleri domaćeg sastava dominirali terenom. 

Već u 72. minuti Zhang Chenglin je svojim pogotkom utakmicu uspio vratiti u rezultatski egal, ali je Batalla golom za 2:1 deset minuta prije kraja donio novo vodstvo gostima, koje se ispostavilo kao konačan rezultat ovoga meča.

Poraz od Beijing Guoana bio je treći u nizu za Misimovićev i Muslimovićev tim, pa je ekipa koja je nakon prva tri kola kineskog šampionata zauzimala drugo mjesto na tabeli, sada potonula na sedmu poziciju sa isto toliko bodova.

Kineska Super liga, 3. kolo:
Guizhou Renhe - Beijing Guoan 1:2 (Zhang Chenglin 72 / Zhang Xizhe 56, Batalla 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.