Miske: Bodovi su nam važni za titulu
Misimović postiže izjednačujući gol protiv Hoffenheima

Bh. derbi pripao Wolsfburgu

Miske: Bodovi su nam važni za titulu

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović pokazali su šampionski karakter kada su jučer u Hoffenheimu sa svojim Wolfsburgom nadvisili kolege iz reprezentacije BiH Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića.

A upravo su reprezentativci Bosne i Hercegovine odigrali ključne uloge u jučerašnjem derbiju. Ibišević je doveo domaće u vodstvo, svojim petim golom sezone, a izjednačio je Zvjezdan Misimović, koji ove sezone igra u zastrašujuće dobroj formi.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali ispod svojih mogućnosti i nismo pokazali koliko možemo, što je Hoffenheim iskoristio i igrao svoju igru. Međutim, prema onom što smo pokazali u drugom dijelu, zasluženo smo pobijedili. Nama su ovi bodovi od velike važnosti u borbi za titulu. S obzirom na rezultate svih drugih momčadi u gornjem dijelu ljestvice u dosadašnjem dijelu kola, ova se pobjeda pokazuje dodatno važnom", rekla je reprezentativna desetka za Sky.

Standardno dobar u dresu Hoffenheima bio je Misimovićev kolega iz reprezentacije Sejad Salihović, istakao je kako je Wolfsburg zasluženo postigao dva gola i preokrenuo rezultat.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali onako kako znamo i kako inače treba da igramo. Međutim, početkom drugog dijela smo potpuno podbacili i Wolfsburg je to znao iskoristiti i preokrenuti rezultat i to sasvim zasluženo. Kasnije smo pokušali stići zaostatak, ali već je bilo prekasno", rekao je Salihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.