Miske u timu kola

Bundesliga

Miske u timu kola

Ono što je Emir Spahić u Francuskoj, to je Zvjezdan Misimović u Njemačkoj. Prema izboru najpoznatijeg svjetskog nogometnog portala Goal.com, naš reprezentativac izabran je u tim 1. kola Bundeslige. Misimović se našao u timu u formaciji 3-4-3 kao srednji vezni.

Poziciju na golu zauzeo je kolumbijski veteran iz Koelna Farid Mondragon, dok su tri posljednja igrača odbrane hrvatski reprezentativac iz Hoffenheima Josip Šimunić, te štoper Borussie Dortmund Felipe Santana. Lijevi štoper je Misimovićev suigrač Marcel Schaefer. 

Četvorka u veznom redu je Zvjezdan Misimović, Mimoun Azaouagh koji je s dva gola donio bod Bochumu u prvom kolu, Selim Teber iz Eintracht Frankfurta, te odlični reprezentativac Venecuele Juan Arango koji je u svom prvom nastupu za Borussiu Monchengladbach oduševio sve ljubitelje Bundeslige. 

Napadački tri čine Ioannis Amanatidis iz Frankfurta, Stanislav Šestak iz Bochuma i Kevin Kuranyi iz Schalkea. 

Nažalost, ovaj put nije bilo Edina Džeke, ali se nadamo da će dijamant već u narednom kolu zabiti gol i naći se u timu kola, a isto važi i za sve ostale naše igrače u Bundesligi, prije svega za Ibiševića i Salihovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.