Mitroglu pogodio u 90. minuti za pobjedu nad Panathinaikosom

Atinski derbi pripao Olympiacosu

Mitroglu pogodio u 90. minuti za pobjedu nad Panathinaikosom

Veliki Atinski derbi koji je u okviru 10. kola fudbalskog prvenstva Grčke odigran između Panathinaikosa i Olympiakosa pripao je sa sastavu iz Pireja rezultatom 0:1. 

Susret kojem su domaćini bili Zeleni odlučen je tek u 90. minuti utakmice, a pogodak za veliko slavlje navijača crveno-bijelih postigao je Mitroglou. 


Grčki reprezentativac svojim je golom Olympiacosu donio devetu ovosezonsku pobjedu, pored kojih trenutni lider grčkog šampionata ima i jedan remi.

Ovaj trijumf bio je jako bitan za ovosezonskog učenika Lige šampiona obzirom da je uspio zadržati tri poena prednosti u odnosu na prvog pratioca PAOK iz Soluna. Olympiakos na svom kontu ima 28 poena, dok je omraženi gradski rival nakon poraza u derbiju ostao na 4. mjestu sa duplo lošijim bodovnim učinkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.