Mitrović: Moramo biti zadovoljni bodom protiv Željezničara
Mitrović u duelu sa Ramićem

Nakon remija sa liderom

Mitrović: Moramo biti zadovoljni bodom protiv Željezničara

B. Mujezinović

Nakon jučerašnje podjele bodova u malom gradskom derbiju između Slavije i Željezničara (1:1), domaći fudbaleri svakako mogu biti zadovoljniji u odnosu na goste. Lukavičani, koji se bore za opstanak, upisali su vrijedan bod protiv aktuelnog šampiona, dok su se timu sa Grbavice tri pratioca na tabeli primakla na svega tri boda zaostatka.

"Znali smo da će biti teško protiv aktuelnog šampiona i ekipe koja je trenutno prva na tabeli, ali jednim organizovanim i borbenim pristupom uspjeli smo doći do boda koji nam mnogo znači. U prvom poluvremenu smo čak u nekim segmentima igre bili i bolji i iz takve igre smo postigli vodeći pogodak. Poslije gola smo se nesvjesno povukli i dopustili Željezničaru da izvrši pritisak na zadnju liniju, a samim tim i da stigne do izjednačenja", prokomentarisao je stoper Slavije Darko Mitrović razvoj situacije na terenu u meču sa liderom Premijer lige.

Slavija se osam kola prije kraja prvenstva nalazi na 12. poziciji sa osvojena 22 boda, a u nastavku ih očekuju četiri teške utakmice. 

U narednom kolu sastav iz Istočnog Sarajeva gostovati će ekipi Radnika, zatim će dvije utakmice za redom odigrati na svom terenu gdje dočekuje Zrinjski i Borac, a nakon toga slijedi mu gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega.

"Znamo da nas očekuje težak raspored u nastavku i moramo zadržati pristup igri kao u jučerašnjoj utakmici, jer je to pokazatelj kako trebamo igrati protiv svih ekipa. Zato na kraju moramo biti zadovoljni rezultatom protiv Željezničara i nemamo za čime da žalimo. Šta je bilo, bilo je, a mi se okrećemo narednoj utakmici protiv Radnika iz Bijeljine, koji je veoma loše startovao u drugom dijelu i tako se našao u nezgodnoj situaciji", rekao je za kraj prvotimac Slavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.