Mitrović: Sloboda? O svemu se da razgovarati

Sada ve bivši golman zagrebačkog Dinama

Mitrović: Sloboda? O svemu se da razgovarati

Samir Mlaćo

Romeo Mitrović, nekadašnji golman Slobode i Zrinjskog prije nekoliko dana raskinuo je ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Iako je u Hrvatsku stigao kao jedan od najboljih čuvara mreže u našoj zemlji, nije često dobivao šansu i na kraju se korektno razišao sa Dinamom.

"Kada sam potpisivao za Dinamo, znao sam da im treba iskusan golman koji će biti rezerva Kelavi i da neću često dobijati priliku. Naravno, potajno sam očekivao veću minutažu i to je bio jedan od razloga ovog sporazumnog raskida ugovora. Moram napomenuti da je Zdravko Mamić bio jako korektan kada smo razgovarali o tome i ja sam mu zahvalan na svemu. Bila mi je čast nositi dres Dinama i okusiti Ligu prvaka, ispuniti taj san", ističe Mitrović za SportSport.ba

I pored toga što ga nismo viđali na golu Dinama, Mitrovićeve kvalitete u našoj zemlji svi vrlo dobro poznaju, tako da je sada meta nekoliko klubova. Spominje se njegov povratak u Slobodu, ali i nekoliko klubova iz Premijer lige.

"Sloboda? O svemu se da razgovarati. Sada tražim klub gdje ću braniti i već su me kontaktirali neki klubovi, te su razgovori u tijeku. Mogu samo potvrditi da je tu jedan klub iz Premier lige, ali se nadam da ću u narednim danima objaviti ime novog kluba", dodao je sada već bivši golman Dinama Romeo Mitrović.


U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj iskusni čuvar mreže ubilježio je i 11 nastupa za našu mladu reprezentaciju i šest nastupa za "A" reprezentaciju naše zemlje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.