Mkhitaryan: Grupa je bila teška, sretni smo što smo prvi

Borussija Dortmund je plesala po žici

Mkhitaryan: Grupa je bila teška, sretni smo što smo prvi

Pogotkom Kevina Grosskreutza u 87. minuti susreta u Marseilleu, Borussia Dortmund osigurala je prvo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Napoliju tako nije bilo dovoljno ni 12 osvojenih bodova, a ispadanja ih je koštao samo jedan pogodak.

"Jako smo ponosni jer smo odigrali odličnu utakmicu. Toekom susreta smo čuli da Napoli vodi s 1:0 i dali smo posljednji atom snage za pobjedu u ovom susretu. Očekivali smo tešku utakmicu jer smo znali da Marseille neće htjeti s nulom završiti takmičenje,“ izjavio je fudbaler Dortmunda Henrikh Mkhitaryan, te dodao:

„Nije bilo lako igrati protiv ekipe koja ima igrača manje, iako su bili prisiljeni na odbranu, domaćini su opasno prijetili iz kontranapada i imali su svoje prilike za pogotke. Grupa je bila vrlo teška i sretni smo što smo završili kao prvi. Imali smo problema, crvene kartone, povrede, ali uprkos tome pronalazili smo igrače koji su sposobni igrati sjajan fudbal.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.