Mlada italijanska zvijezda potpisuje za Borussiju

Mlada italijanska zvijezda potpisuje za Borussiju

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Italije i član Atalante Manolo Gabbiadini nalazi se na korak od prelaska u redove šampiona Njemačke Borussije iz Dortmunda, navode italijanski mediji.

Ovaj 20-godišnji napadač smatra se jednim od najboljih mladih fudbalera Evrope, no uprkos tome u Atalanti se nije naigrao, te je samo osam susreta u prošloj sezoni započeo od prve minute, a postigao je jedan gol. Ipak, u dresu mladih Azzura pod vodstvo Ćira Ferrare u 14 susreta Gabbiadini je postigao sjajnih 10 golova, što je privuklo pažnji velikih klubova.

Juventus je pokušao dovesti ovog fudbalera u svoj redove, no Jurgen Klopp i "milioneri" iz Dortmunda su bili brži, te će gotovo izvjesno mladi Italijan od naredne sezone nositi dres tima iz Dortmunda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.