Mlade nogometašice izbačene na ulicu jer im Savez nije platio smještaj

I to je moguće

Mlade nogometašice izbačene na ulicu jer im Savez nije platio smještaj

E. Škorić

Ženski nogometni tim Konga, djevojke do 20 godina, doživio je veliku neprijatnost.

Naime, nakon što im Savez nije platio smještaj, reprezentacija Demokratske Republike Kongo do 20 godina bila je prisiljena noć provesti na ulicama prije meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kameruna.

Kongoanke su izgubile s 4:0 prvi meč na svom terenu, ali to je teško moglo opravdati njihov matični Savez koji im nije platio smještaj u glavnom gradu Kameruna, Yaoundeu.

Nažalost, nesretne djevojke su doživjele pravi pakao - izbačene su iz hotela i morale su da spavaju na ulici. Osim toga, na cesti su trenirale i spremale se za svoj meč.

Zbog toga ne iznenađuje da su poražene s 5:0 od Kameruna, a sada se očekuje da se FIFA oglasi povodom cijelog slučaja i da adekvatno "nagadi" vodstvo Nogometnog saveza DR Kongo.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Drugovi moji, ne bih rekao da treniraju na cesti.. ja tu nigdje ne vidim ćeste
2 0
Alen23
gledajmo se na ovo hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi