Mladen Petrić blizu Panathinaikosa

Odlazi iz West Hama

Mladen Petrić blizu Panathinaikosa

Mladen Petrić pred potpisom je ugovora za grčki Panathinaikos. Petrićevi menadžeri borave u Ateni i završavaju posao, a bude li sve prema planiranom, Petrić će u sedmici pred nama doletjeti u Grčku i staviti se na raspolaganje treneru Giannisu Anastasiou.

„Dogovor je vrlo blizu, ali treba još uskladiti neke detalje, do tada ne bismo više govorili,“ kazali su u agenciji SportsTotal koja zastupa hrvatskog reprezentativca.

„U klubu su ocijenili da nam treba pojačanje u napadu,“ izjavio je hrvatskim medijima Gordon Schildenfeld koji također nastipa za klub iz Atine.

Petrić bi u slučaju da potpiše postao treći Hrvat u ekipi, uz Gordona Schildenfelda i Danijela Pranjića. Dres Panathinaikosa u prošlosti su nosili brojni Hrvati, između ostalih Velimir Zajec, potom sadašnji trener Sarajeva Robert Jarni, Goran Vlaović, Aljoša Asanović, Igor Bišćan, Silvio Marić, Daniel Šarić, Antoni Šerić i Ante Rukavina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.