Mladen Žižović: Bili smo bolji tačno za onoliko koliko smo i pobijedili u ovoj utakmici

Trener Zrinjskog nakon utakmice

Mladen Žižović: Bili smo bolji tačno za onoliko koliko smo i pobijedili u ovoj utakmici

HŠK Zrinjski pobijedio je večeras FK Velež s 3:0 uz het trick Nemanje Bilbije. 

Poslije utakmice novinarima su se obratili treneri Feđa Dudić i Mladen Žižović a trener Plemića kazao je slijedeće:

"Sasvim zaslužena pobjeda Zrinjskog, da li je čudna ili ne, to ne znam ali znam da je najslađa" - kazao je Žižović i dodao:

"Još od igračkih dana znam šta znači derbi, znam šta navijačima Zrinjskog znači ova utakmica. Pregršt motiva smo imali, počev od utakmice u Vrapčićima. Dočekali smo svoju priliku i iskoristili je. Znali smo šta hoćemo čitavu utakmicu i do toga došli planski i organizirano. Čestitam igračima oba tima na fer i korektnoj igri. Žao mi je što nisu bili naši navijači da zajedno proslavimo, no to ne umanjuje ovu pobjedu. Moram poslije svega istaknuti Nemanju koji je s jednim treningom i s jednom nogom postigao tri gola i začepio usta kritičarima. Agresivna i žestoka utakmica, ali odlučila je naša motivacija. Mislim da smo više željeli pobjedu i mislim da je onakva tačno koliko mislim da smo bili bolji od Veleža, s dva gola razlike" - rekao je Mladen Žižović koji se osvrnuo i na utakmicu sa Širokim koja je na rasporedu u srijedu.

"U srijedu dolazi još jedan lokalni derbi protiv Širokog. Moramo se odmoriti i vidjeti ko je na optimalnom nivou i koj igrači će pokušati izboriti novu pobjedu za nas. Nadam se da ćemo s ovakvim pristupom doći i u toj utakmici do bodova".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Progovorio je strateg Plemića i o iskustvu s koronom.

"Bilo je vrlo čudno i teško provesti dva tjedna u izolaciji. Obzirom na sve teorije zavjere mogu reći da to nije baš tako. Imali smo određene probleme, još dva člana stručnog stožera su pozitivni. Već sam se zamorio i kad pričam ali bitno je da smo svi dobro i zdravo i želim svima koji imaju probleme s koronavirusom da se čuvaju. Prije svega zbog regularnosti natjecanja. Ima dosta pozitivnih igrača ali svi ne prijavljuju. Pokušavamo animirati javnost da se moramo izboriti s ovim. Nema pravila, evo mi smo se čuvali možda više nego drugi jer vodimo skupinu od 25 igrača, ali opet smo pokupili virus. Možemo se zaraziti bilo gdje" - rekao je trener Zrinjskog. 

Top Komentari

Tarik_Hakalo
Bili ste al' u khurcu. Niste pogledali prema golu, spasio vas Bilbija od totalnog gasenja. Zrinjski Medjunozje Livada
3 3
K79
Cuj mi smo se cuvali vise od drugih a Bilbija i jaran mu direknt otisli u kafanu sa 150 ljudi se grlili i slikali !! Profesionalizam na visokom nivou kao i obično u BiH
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi