Mladi Azzurri bolji od Mađarske

Kvalifikacije za EP

Mladi Azzurri bolji od Mađarske

Edmir Škorić

Mlada reprezentacija Italije je u šestoj kvalifikacionoj utakmici pobijedila Mađarsku rezultatom 2:0 i izbila na drugo mjesto 3. grupe.

Italijanska selekcija do 21 godine je bez puno problema savladala Mađarsku i izbila na drugo mjesto treće grupe kvalifikacija za odlazak na EP 2011. godine u Danskoj.

Fulhamov napadač Okaka je u 25. minuti doveo Azzurre u vodstvo, a rezervista Marrone deset minuta prije kraja postavio konačnih 2:0. Kraj utakmice su i jedni i drugi dočekali sa po deset igrača na terenu. Najprije je u 66. minuti Bolzoni isključen kod Italijana, dok je kod Mađara u 75. minuti crveni karton zaradio Kadar.

U istoj grupi jučer je naša mlada reprezentacija kao gost slavila protiv Luksemburga (0:1).

Kvalifikacije za EP, mladi:
Italija - Mađarska 2:0 (Okaka 25, Marrone 81)

Grupa 3:
1. Wales 13
2. Italija 10
3. Mađarska 7
4. BiH 7
5. Luksemburg 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.