Mladi Bišćani treći u Švicarskoj
Mlade Bišćane predvodi trener u juniorskoj reprezentaciji BiH Ahmed Kečalović

Internacionalni turnir pretpionira u Aarau

Mladi Bišćani treći u Švicarskoj

Polaznici Omladinskog fudbalskog kluba Bihać proteklog vikenda boravili su u švicarskom Aarau gdje su učestvovali na pozivnom internacionalnom turniru, pokazavši da se kvalitetnim radom može dosta napraviti i na međunarodnoj sceni.

Na turniru je nastupilo deset ekipa, devet iz Švicarske, a klub u kojem je jedan od trenera pomoćnik selektora juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ahmed Kečalovića.

Bihać je nastupio sa selekciom predpionira, osvojivši treće mjesto.

Za ekipu OFK Bihać nastupili su: Haris Alibabić, Dženis Alibabić, Emin Mlinar, Ibrahim Durmišević, Emin Hošić, Anes Hošić, Mersad Spahić, Faruk Zjakić, Sanjin Hrnjić, Dinan Nisimović, Denis Rekić, Adijan Behrem, Luka Petrović, Tarik Seferović.

Mladi Bišćani su u grupnoj fazi turnira ostvarili tri pobjede i poraz. U polufinalu igrali su protiv Granichena, a nakon što je susret završen bez golova, protivnik je slavio na penale 5:4. U finalu je ipak od njih bio bolji Basel sa 1:0.

Iz OFK Bihać posebno su zahvalni treneru omladinskih kategorija Aarau, Elvisu Šljivaru koji je obezbijedio mališanima učešće na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi