Mladi Italijan je dobio posebnu nagradu FIFA-e: On je istinski pobjednik

Spasio rivalu život

Mladi Italijan je dobio posebnu nagradu FIFA-e: On je istinski pobjednik

E. Škorić

Mattia Agnese jučer je dobio nagradu FIFA-e za Fair Play.

Mladi Italijan koji ima samo 17 godina i koji igra za amaterski klub Ospedaletti spasio je život jednom igraču protivničke ekipe na utakmici odigranoj početkom godine u regiji Liguria.

"Vidio sam da ne diše i odmah sam ga stavio i siguran položaj i izvukao mu jezik da spriječim gušenje", rekao je Agnese. Nagradu mu je dodijelio legendarni Ruud Gullit uz riječi "Ti si moj i naš heroj".

Agnese je spasonosne manevre naučio gledajući videozapise prve pomoći na YouTubeu. Prema La Gazzetti dello Sport, postao je blizak prijatelj dečku kojem je spasio život.

“FIFA-in dobitnik Fair Play nagrade Mattia Agnese doslovno je spasitelj života. Još uvijek ima samo 17 godina, a ovaj ambiciozni nogometaš počašćen je zbog čina brze hrabrosti u pružanju kritične prve pomoći protivniku koji je izgubio svijest nakon sudara na terenu ”, napisala je FIFA u službenoj izjavi.

"Možda najbolje od svega, sprijateljio se i s protivnikom kojeg je spasio, uspostavio kontakt i uspostavio vezu nakon što se ovaj potpuno oporavio, navodi se u izvještaju Gazzette dello Sport.

Top Komentari

Penderinos
Konacno da i YouTube necemu postane koristan, a doista ima finog sadržaja samo sto današnja omladina vise voli pratiti neke dunđere poput onog. Vitaliya zdorovetskog ili onog dunđera Logana Paula
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi