Mladi nogometaši četiri bh. kluba prisustvovali derbiju Dinama i Hajduka

Odigrali i prijateljske utakmice

Mladi nogometaši četiri bh. kluba prisustvovali derbiju Dinama i Hajduka

Samir Mlaćo, foto: A. Balić

Mladi fudbaleri NK Bubamara Travnik, NK Vlašić Turbe, NK Sport Prevent Bugojno te HNK Kupres proteklog vikenda boravili su prijestolnici Hrvatske gdje su imali priliku i gledati sa tribina Maksimira derbi između Dinama i Hajduka (0:1)

Ukupno 47 dječaka iz pomenutih klubova imali su priliku posjetiti Zagreb, ZOO vrt, prostorije GNK Dinamo, stvarati nova prijateljstva, te odigrati i prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Dinama.

Kao organizator posjete Zagrebu, trener NK Bubamara, te koordinator i skaut Dinama za BIH, Salih Salihović je kazao da je sve prošlo u najboljem redu, a zahvalio se i ljudima iz Dinama na gostoprimstvu.

"Ovom prilikom želim da se zahvalim svim prijateljima, trenerima iz Dinama na pozivu, gostoprimstvu, uslovima koje smo imali u Zagreb. Za naše dječake ovo je jedno veoma lijepo iskustvo, stekli su nova prijateljstva i iskustva. Imali su priliku da igraju protiv najboljih dječaka u Hrvatskoj, te da gledaju derbi utakmicu između Dinama i Hajduka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi