Mladi sutra protiv Mađarske

U-21 reprezentacija BiH igra kvalifikacioni meč

Mladi sutra protiv Mađarske

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u Zenici dočekuje selekciju Mađarske, u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2011. u Danskoj.

Izabranici selektora Branimira Tulića pokušat će da ostvare treću pobjedu u seriji, kojom bi se uključili u borbu za najviši plasman u grupi 3 kvalifikacija.

Tulić vjeruje da će njegovi igrači dati maksimum i doći do trijumfa.

"Objema ekipama ovo je veoma važna utakmica. Igramo protiv reprezentacije koja je na prošlom SP-u osvojila treće mjesto i bila najbolje plasirana ekipa iz Evrope. Sigurno je da će biti teško, ali vjerujem u svoju ekipu. Igrat ćemo napadački i pokušati doći do trijumfa. Mada se radi o kvalitetnom protivniku mislim da nisu favoriti i da možemo pobijediti", rekao je Tulić, navodeći da će nakon današnjeg treninga otkloniti sve dileme u vezi s početnim sastavom.

On je kazao da su se Adin Džafić i Adnan Zahirović priključili ostatku ekipe i da će vjerovatno nastupiti u sutrašnjem meču.

"Nekorektno je što su kasnili na pripreme, zbog čega sam ih privremeno udaljio. No, sada su tu s ostatkom ekipe i danas će trenirati. Radi se o kvalitetnim igračima i najvjerovatnije će igrati u sutrašnjem meču. Ne želim da zbog pojedinaca ispašta reprezentacija", kazao je Tulić.

Dodao je i da se nada da će golman Ibrahim Šehić biti spreman.

"On se oporavlja od povrede, pod stalnim je nadzorom ljekara. Večeras će biti na klupi seniorske reprezentacije, a nadam se da će do sutra biti spreman. Mnogo nam znači njegovo prisustvo na golu", kazao je selektor mlade reprezentacije BiH.

Susret između BiH i Mađarske na rasporedu je u srijedu u Zenici u 17.00 sati.

BiH nakon pet susreta u kvalifikacijama ima sedam bodova. Vodeći je Vels sa 13, Italija je druga sa deset, a Mađarska treća sa devet bodova. Vels i Italija imaju po utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije