Mladi tim koji je deklasirao Olimpic

FK Sutjeska Foča

Mladi tim koji je deklasirao Olimpic

Možda i najveće iznenađenje u do sada odigranim pripremnim susretima priredili su igrači Sutjeske iz Foče, kada su praktično pregazili sarajevskog premijerligaša Olimpik napunivši im mrežu sa pet pogodaka.

Novi mladi tim Sutjeske oduševio je svoje navijače, posebno u prvom poluvremenu, pruživši lepršavu igru sa mnogo lijepih akcija. Svi igrači domaćeg sastava odigrali su požrtvovano kvalitetno "grizli" su za svaku loptu što je kasnije rezultiralo sjajnom i uvjerljivom pobjedom o kojoj će se u ovom malom gradu dugo pričati.

Na kraju prošle sezone ekipa je pobjedom u Janji protiv Podrinja osigurala tek 3. mjesto što je s obzirom na brojne štrajkove pojedinih igrača i nedostatka novčanih primanja veliki uspjeh. Ipak trener Milenko Radić ove sezone sa veoma mladom ekipom ambiciozno najavljuje početak nove sezone, pobjedom nad veoma kvalitetnom ekipom Olimpica svakako imaju pokrića za to. U odnosu na ostale timove u prvoj ligi RS Sutjeska ima veoma mladu ekipu - najstariji igrač ima 25 godina što dovoljno govori da je pred ovim timom svijetla budućnost.

"U prošlosti je ovaj klub izbacivao sjajne mlade igrače koji su međutim u nedostatku financija otišli u neke jače fudbalske sredine, ali ove godine to neće biti slučaj. Zadržat ćemo sve kvalitetnije igrače i nastojati da do kraja prelaznog roka se pojačamo sa još par kvalitetnih igrača. Uprava već vrši pregovore sa dvojicom igrača iz Srbije.", izjavio je novi trener ovog kluba Milenko Radić.

Za kraj, podsjećanja radi ovaj klub je u prošlosti bio odskočna daska za neke igrače koji danas igraju u premier ligi Drakula koji je član sarajevskog Željezničara i Simića koji je član Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.