Mladi Zmajevi optimistični pred meč sa Bjelorusijom

Kvalifikacije za EP

Mladi Zmajevi optimistični pred meč sa Bjelorusijom

A. Beganović

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa Bjelorusijom, a par dana kasnije izabranici Vlade Jagodića igrat će protiv San Marina.

Povodom ova dva kvalifikacijska susreta u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili selektor Vlado Jagodić, te mladi reprezentativci Adnan Zahirović i Miroslav Stevanović.

Selektor našeg mladog nacionalnog tima istakao je da u ovom trenutku svi samo razmišljaju o sutrašnjem protivniku Bjelorusiji.

"U ovom trenutku svi razmišljamo samo o Bjelorusiji. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, koja dobro igra, pogotovo na gostujućim terenima. Respektujemo Bjelorusiju, ali smo uvjereni i u svoje kvalitete. Biće teško, no vjerujemo da možemo slaviti, a za to će nam trebati i velika podrška s tribina, pa zbog toga pozivam navijače da ovim momcima sutra pruže podršku", istakao je Jagodić i dodao:

"Za početni sastav se još nisam odlučio, nakon današnjeg treninga ću donijeti i tu odluku. Najbitnije je to da su svi momci rapoloženi, da s nestrpljenjem očekuju sutrašnji susret. Svjesni mo šta nam može donijeti pobjeda nad Bjelorusijom."

Adnan Zahirović i Miroslav Stevanović također su istakli da su svjesni koliki je značaj narednih kvalifikacijskih susreta.

"Svi smo svjesni značenja narednih utakmica. Ovaj tim ima potencijal, dugo smo zajedno i siguran sam da ćemo na terenu ostaviti posljednji atom snage kako bismo obradovali naše vjene navijače", rekao je Zahirović, dok je Stevanović dodao:

"U prvoj utakmici bili smo bolji od Bjelorusa, no siguran sam da nas sutra očekuje mnogo teži meč. Od prve minute moramo biti 'pravi', ne smijemo dozvoliti Bjelorusima da se razmašu. Imamo kvalitet i nadam se da ćemo doći do pobjede."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.