Mladi Zmajevi poraženi u tri minute

Mađarska slavila sa 2:0 na Bilinom polju

Mladi Zmajevi poraženi u tri minute

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, igrači do 21 godine, poražena je danas na Bilinom polju rezultatom 2:0 od selekcije Mađarske.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sjajno je odigrala prvih 45 minuta utakmice, kada su izabranici selektora Branimira Tulića nadigrali favorizovane Mađare. Već u četvrtoj minuti BiH je imala prvu priliku, ali Nemanja Bilbija nije stigao na ubacivanje Adina Džafića iz slobodnog udarca. Tri minute kasnije Edin Višća je oduzeo loptu Szabi i uposlio Anesa Haurdića, čiji šut odlazi malo pokraj gola.

Najbolje dvije prilike mladi Zmajevi su propustili pred kraj prvog poluvremena. Prov je u 41. minuti Bilbija šutirao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali pravo u Gulacsija, da bi u posljednjoj minuti prvog dijela Višća ubacio sa lijeve strane za Haurdića, ali se ponovo istakao mladi golman selekcije Mađarske.

Koliko je mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine bila dominantna u prvom dijelu govori podatak da su Zmajevi uputili osam udaraca prema golu Mađarske, dok su gosti samo jednom pokušali ugroziti gol Ibrahima Šehića.

Međutim, nastavak nije donio igru kao iz prvog dijela. Kako se susret primicao kraju, tako je padala igra naših mladih reprezentativaca, a Mađari su bili sve veća prijetnja golu Šehića. Kao posljedica pada u igri, u samo tri minute, BiH je primila dva gola i tu je bio kraj.

Prvo je u 79. minuti Nemeth zatresao mrežu bh. tima, nakon slabe reakcije odbrane BiH. Samo tri minute kasnije sve je bilo gotovo. Gosztonyi je šutirao, a Šehiću lopta prelazi preko ruke i završava u mreži za konačnih 2:0.

BiH - Mađarska 0:2

Stadion Bilino polje. Strijelci: 0:1 - Nemeth (79), 0:2 - Gosztonyi (81). Gledalaca: 300. Žuti kartoni: Šunjić (BiH); Szabo, Vass, Gosztonyi (Mađarska)

BiH: Šehić, O. Vranješ, Subašić, Šunjić, Bunoza, Kiso (od 87. Pejić), Galešić, Višća, Bilbija (od 70. Mujić), Džafić (od 64. Stevanović), Haurdić.
MAĐARSKA: Gulácsi, Szabó, Debreceni, Vass, Varga, Németh, Szatmári, Lázár, Pintér, Gosztonyi (od 85. Szakany), Balázs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.