Mladost bi mogla ostati bez jednog od najboljih igrača
Alić se nakon samo jedne polusezone našao na meti brojnih klubova iz BiH, ali i inostranstva

Kakanjci će teško zadržati lijevog beka

Mladost bi mogla ostati bez jednog od najboljih igrača · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja prvi dio sezone u Premijer ligi okončali su na devetoj poziciji sa šest bodova iznad zone ispadanja. 

Iako su imali velikih problema sa koronavirusom prije početka sezone, igrači Mladosti su odigrali solidnu polusezonu, te se iznad svih očekivanja našli na mjestu koje i naredne sezone garantuje igranje u najvišem rangu takmičenja.

Za nekoliko igrača ovog kluba vlada interes mnogih klubova iz BiH, ali i iz inostranstva, tako da će sigurno neko u zimskoj pauzi napustiti Kakanj.

Jedan od igrača koji bi mogli promijeniti dres je i 21-godišnji lijevi bek Enes Alić. Ovaj mladi nogometaš u Mladost je došao tiho, odnosno bio je na probnom radu, zadovoljio stručni štab i onda odigrao polusezonu kakvu je mogao samo priželjkivati.

Alić je izborio standardno mjesto u ekipi, ubilježio je 17 nastupa, te je postigao tri gola uz dvije asistencije. Ovom nogometašu ugovor s Mladosti ističe na ljeto, a već nekoliko ekipa iz Premijer lige, ali i iz regije zainteresovani su da ovaj lijevi bočni već ove zime napusti Mladost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo hoće li prvi čovjek kluba iz Doboja kod Kaknja pustiti Alića da pređe u neki drugi klub uz određeno obeštećenje, budući da s klubom još ima ugovor ili će ga ostaviti do kraja sezone, a onda na ljeto će bez obeštećenja moći promijeniti sredinu.

Osim Alića, ponude drugih klubova imaju i Mahmić, Hiroš, Hadžić, koji su na radaru i čije igre nisu ostale neprimjećene.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Rasprodat sve sto vrijedi i lagano preselit u nizi rang
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi