Mladost bolja od Proletera

Druga liga RS, Istok

Mladost bolja od Proletera

D. Vejo

Druga liga Republike Srpske grupa Istok, krenula je ovog vikenda sa radom, a prvim trijumf u novoj sezoni ostvarila je ekipa Mladosti koja je na svom terenu bila bolja od ekipe Proletera rezultatom 3:2 (1:1).

U Bogutovom selu danas je viđeno čak pet pogodaka. Domaća ekipa povela je u 25. minuti meča kada je siguran egzekutor bio Stevanović koji Mladost dovodi u vodstvo. Za izjednačenje pobrinuo se Grabež, svega jedan minut kasnije čime postavlja rezultat prvog dijela.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaćini. Rezervista Jugović u 68. minuti susreta pogađa za 2:1 u korist ekipe Mladosti. Napadač Proletera iz Dvorova Jeftić pobrinuo se za izjednačenje u 68. minuti utakmice. Ipak, radost domaćoj publici donio je u 83. minuti Nešković koji pogađa za konačnih 3:2.

Ovom pobjedom, Mladost je upisala prva tri boda ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi