Mladost i Sloga na vrhu

1. liga RS

Mladost i Sloga na vrhu

Midhat Šljivak

Danas su igrane utakmice dvanaestog kola 1. lige Republike Srpske, a nakon ovog kola lider je i dalje ekipa Mladosti iz Gacka, sa bodom prednosti ispred dobojske Sloge.

Oba tima su danas upisala pobjede. Mladost je na svom terenu u derbiju kola dočekala Radnik iz Bijeljine, te su slavili rezultatom 1:0.

Sloga je svoja tri boda upisala na gostovanju u Višegradu kod Drine HE rezultatom 2:1. U zvorniku je viđen duel bivših premijeligaša Drine i Laktaša, a na kraju su pobjedu i tri boda slavili Zvorničani rezultatom 2:1.

U ostalim susretima Modriča je sa 2.0 pobjedila Slobodu iz Mrkonjić Grada, Proleter je bio bolji 3:0 od Sutjeske, Podrinje je savladalu Crvenu Zemlju sa 2:0, dok je u Novom Gradu Sloboda sa 2:1 savladala Rudar iz Ugljevika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.