Mladost iz Velike Obarske nije iskoristila prvu "meč-loptu"

Prva liga RS, 24. kolo

Mladost iz Velike Obarske nije iskoristila prvu "meč-loptu"

Edmir Škorić

U subotu su odigrane utakmice 24. kola Prve lige RS, a još uvijek nije poznato ko će se plasirati u Premijer ligu naše zemlje.

Mladost iz Velike Obarske mogla je pobjedom obezbijediti ulazak u viši rang dva kola prije kraja, no odigrala je 1:1 sa Slobodom iz Mrkonjić Grada. Poveli su domaći pet minuta prije kraja prvog dijela golom Vasiljevića, ali je Dragišić pokvario slavlje domaćinu, pogodivši u 78. za konačnih 1:1.

Sloga se i dalje nada da može sustići Mladost, no u Doboju je remizirala s Kozarom, te sebi zakomplicira stvari. Gosti su čak i poveli u derbiju golom Vukajlovića u 79. minuti, da bi samo četiri minute kasnije Kujudnžić izjednačio na 1:1.

Posljednjeplasirani Ljubić vjerovatno će sljedeće sezone igrati u 2. ligi nakon domaćeg poraza od Drine iz Zvornika (1:3). Jokić, Vasić i Ilić su zabijali za Zvorničane, a jedini gol za fenjeraša postigao je Žižak.

Podrinje je u utakmici bez imperativa slavila u Modriči s 3:1, dok je Sutjeska u Foči deklasirala Borac iz Šamca sa 4:0. U Gacku su Mladost i Rudar iz Ugljevika odigrali 2:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.