Mladost je prerano otpisana: Majstorija Hiroša za novu pobjedu

Olimpik doživio i peti poraz

Mladost je prerano otpisana: Majstorija Hiroša za novu pobjedu

Edmir Škorić

U premijernoj utakmici šestog kola Premijer lige BiH Mladost je ugostila i savladala Olimpik rezultatom 1:0.

Mladost su mnogi "sahranili" nakon 6:0 poraza u Banjaluci od Borca na startu prvenstva, no ovaj tim je nakon toga uzeo bod protiv Sarajeva, poslije dva kola dobit će Željezničar na Grbavici i onda savladati Olimpik za sedam bodova i miran san tokom reprezentativne pauze.

To se ne može reći za Olimpik, koji je zakovan za dno sa pet poraza iz pet mečeva i bez ijednog je boda. Iako je novi - stari premijerliaš možda negjde zaslužio barem bod, danas zaista nije.

Na prvu priliku čekalo se 13 minuta. Sjajna solo dionica Hiroša po lijevoj strani. Prevario je Milovića, onda je šutirao iz mrtvog ugla, ali odbranio je Hadžić. U 28. minuti poništen je gol domaćeg nogometaša Dedića jer se našao u nedozvoljenoj poziciji, a prvu kakvu-takvu priliku gosti su imali u 32. minuti, kada je Bajraktarević pucao preko gola.

U zadnjih pet minuta prvog dijela potpuna opsada gola Olimpika. U 42. minuti Hadžić sa samo sedam metara puca iznad gola nakonm prodora i ubačaja Vazde, a onda novi promašaj mladog Hadžića kojem je prethodno Hiroš namjestio priliku. Zatim i Dedić šutira, odbranio je to golman gostiju, da bi u 45. minuti Mladost ipak povela.

Hiroš je sve sjajno napravio i onda majstorski pogodio sa petnaestak metara za 1:0, što je bio i konačan rezultat, ne samo prvog dijela nego i cijele utakmice.

Napadi Mladosti i šanse pred golom Olimpika i u nastavku. Olimpik se s vremena na vrijeme uspijevao osloboditi pritiska domaćeg tima i napasti, ali nije stvarao veće prilike ispred gola Bukvića. Na drugoj strani poništen je gol Vazde zbog navodnog faula, a danas nezaustavljivi Hiroš u 83. minuti zamalo da riješi pitanje pobjednika.

Rezultat se više nije mijenjao i Mladost je ostvarila značajna tri boda, a Olimpik u ozbiljnoj rezultatskoj krizi.

Mladost - Olimpik 1:0 (Hiroš 45)

FK Mladost: Bukvić, Alić, Vazda, Hadžić, Hiroš, Mirkov, Biber, Lalič, Dedić, Mahmić, Nikolić.

FK Olimpik: Hadžić, Milović, Beširević, Adžem, Bajraktarević, Muminović, Osmanović, Zeba, Handžić, Milanović, Lekanić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Drago mi je radi mladosti, mlada ekipa, a nisu za baciti
9 0
Nele.
Krivo mi zbog Olimpika, ocekivo sam vise.
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi