Mladost nije imala nikakve šanse na Koševu, Sarajevo rutinski do pobjede

Premijer liga BiH, 28. kolo

Mladost nije imala nikakve šanse na Koševu, Sarajevo rutinski do pobjede

Danas je na Koševu Sarajevo u okviru 28. kola Premijer lige BiH dočekalo ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja i upisalo laganu pobjedu rezultatom 2:0. Na taj način se lider na tabeli PL na odličan način oporavio od poraza u prošlom kolu.

Od samog starta utakmice se vidjelo da će se Sarajevo danas pitati za apsolutno sve.

Prijetilo je Sarajevo na otvaranju preko Handžića, Hebibovića i Šišića koji je imao sjajno šansu da dovede domaće u vodstvo, ali je prabacio gol Mladosti.

Na prvi gol se čekalo do 20. minute. Šišić je dodao Hebiboviću koji je sjajno prošao, uspio ostati na nogama i preciznim udarcem savladati golmana gostiju za 1:0.

Mladost je u prvom dijelu pokušavala zaprijetiti iz kontri, ali je u većini slučajeva izostajao završni udarac, dok je Sarajevo u 34. minuti stigli do drugog gola.

Velkoski je ubacio iz slobodnjaka sa desnog krila, a Stanojević pogodio za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena je Sarajevo moglo do još kojeg gola, ali se na odmor otišlo rezultatom 2:0. Najbolja šansa je svakako bila ona u kojoj se našao Handžić nakon ubacivanja Rahmanovića, ali napadač Sarajeva iz odlične pozicije nije uspio smjestiti loptu u gol.

Treba dodati i da je Mladost u prvom dijelu ostala bez Fanima koji je morao napustiti teren zbog povrede.

Sarajevo je i u nastavku bilo konkretnije. Imali su domaći prilike preko Mujakića, Handžića i Kapića, ali je mreža Mladosti mirovala. Također, Rahmanović je uzdrmao prečku gola gostiju.

Ritam igre u drugom poluvremenu je bio nešto slabiji nego u prvom, a Sarajevo je rutinski uspjelo privesti susret kraju i stići do tri boda, pa ih sada ukupno ima 60.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

FK Sarajevo - FK Mladost DK 2:0 (Hebibović 20', Stanojević 34')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Šišić, Mujakić, Halilović, Handžić. Igrali su još: Crepulja, Tatar i Šabanović.

Mladost: Velić, Nikolić, Horić, Fanimo, Welbeck, Guzina, Anđušić, Marković, Delić, Bojo, Atajić. Igrali su još Hreljić, Muslimović i Dragutinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
nije imala sanse jer je prodala utakmicu
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi