Mladost pred promocijom

Prva liga RS – 25.kolo

Mladost pred promocijom

Midhat Šljivak

Fudbalere Mladosti iz Velike Obarske dijeli još jedna pobjede do promocije u prvaka RS, ali ovaj klub neće se natjecati u Premijer ligi, jer ne ispunjava uslove za licencu.

Iz istih razloga u Premijer ligu neće ni dobojska Sloga, kao ni Sloboda iz Mrkonjić Grada, a FS RS će ponuditi klubovima koji imaju uslove za licencu da od iduće sezone budu premijerligaši. Nezvanično to bi mogli da budu Modriča, Kozara ili Sutjeska iz Foče.

Parovi 25.kola subota 17 sati: Ljubić – Drina HE, Drina (Z) – Mladost (Velika Obarska), Sloboda (MG) – Modriča, Podrinje – Sutjeska, Borac – Sloga, Kozara – Mladost (G), Rudar – Sloboda (NG).

Tabela: Mladost (VO) 46. Sloga 42, Sloboda (MG) 39, Kozara 37, Sloboda (NG) 37, Podrinje 35, Drina (Z) 35, Drina HE 34, Modriča 33, Mladost (G) 33, Sutjeska 30, Borac 25, Rudar 24, Ljubić 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.