Mladost sa optimizmom dočekuje favorizovano Sarajevo

U Velikoj Obarskoj vjeruju u pozitivan rezultat

Mladost sa optimizmom dočekuje favorizovano Sarajevo

Nakon poraza od Drine u taboru Mladosti više ništa ne prepuštaju slučaju, pa danas žele da iznenaditi favorizovano Sarajevo. 

Za to kažu imaju i motiva i kvaliteta.

„Lijepo nam je počelo ovo prvenstvo i onaj poraz od Drine nam je bio opomena pred naredne utakmice. Sad protiv Sarajeva želimo nastaviti u istom ritmu koji smo imali u susretima sa Borcem i Veležom. Protiv Drine smo imali loš dan, ali vjerujem da će protiv Sarajeva sve biti mnogo bolje,“ rekao je defanzivac Miroslav Jevtić.

U napadu će zaigrati Duško Stajić koji je rođen u Sarajevu i koji će biti najveća opasnost za favorizovanog gosta.

„Rijetke su ekipe koje su nadigrale Mladost, ne samo u ovoj, već i u prošloj sezoni. Mi nećemo biti lagan protivnik za Sarajevo. Poraz od Drine nas je trgnuo i došao je u pravo vrijeme. Svjesni smo da u ovom susretu moramo imati mnogo drugačiji pristup,“ kaže Stajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On ne krije da se Mladost posebno priprema za dolazak lidera.

„Napravili smo mi dobru pripremu za ovaj susret, a fokus je bio na taktici kao i na riješevanju grešaka koje su nas koštale gubitka bodova od Drine. Sarajevo je dobra ekipa i prvi su favoriti prvenstva, ali i mi imamo kvalitet koji će doći do izražaja. Uostalom u prošloj sezoni su pobjedili u Bijeljini, a na Koševu nije bilo golova,“ tvrdi Duško Stajić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.