Mladost u komšijskom derbiju protiv Čelika bez ponajboljeg igrača
Horić je protiv Zrinjskog bio jedan od najboljih u redovima Mladosti, ali je u finišu utakmice zbog zadržavanja igre dobio treći žuti karton i propustit će meč na Bilinom polju

Horić dobio treći žuti karton

Mladost u komšijskom derbiju protiv Čelika bez ponajboljeg igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja jučer su u okviru 7.kola Premijer lige BiH poraženi od mostarskog Zrinjskog 0:2. 

Izabranici Elvedina Beganovića odigrali su dobru utakmicu, svi igrači su ostavili srce na terenu, ali zbog povrede Semira Bukvića na kraju su ostali makar bez jednog boda. Zrinjski je u 95. i 97. minuti postigao golove preko Jakovljevića i Lendrića, te sretno i spretno došao do tri boda.

U jučerašnjem duelu za Mladost nisu igrali Hreljić, Hasić, Atajić, Fanimho, dok je Nikolić prešao u Olympiakos. Svakako da treba pohvaliti Mladost kao klub s najviše mladih igrača u ovoj sezoni Premijer lige, jučer je u početnoj postavi bilo čak šest igrača do 21. godine, dok su još trojica isto mlada igrača ušla u drugom poluvremenu.

Nakon reprezentativne pauze Mladost će u goste zeničkom Čeliku, a za ovaj duel sigurno neće moći računati na usluge jednog od najvažnijih igrača. Kenan Horić jučer je u 90. minuti dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, odnosno šutiranja lopte u prekidu igre. Taj žuti karton za 29-godišnjeg defanzivca bio je treći u ovoj sezoni te će propustiti duel protiv kluba u kojem je počeo svoju nogometu karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Horić i prošle sezone propustio duel na Bilinom polju, jer je kolo ranije u duelu Mladosti i Radnika dobio dva žuta, odnosno crveni karton, te nije mogao igrati protiv Čelika.

Kakanjci se nakon sedam kola nalaze na 10 mjestu s pet osvojenih bodova, a kako trenutno stvari stoje, ove sezone im slijedi grčevita borba za opstanak.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Namjerno i prosli put isto uradio ili je lafo bio povredjen...izbjegava igrat ....igraj druze ko te jebe....sebi hljrb zaradjivas budi prof jednom u zivotu
0 5
nickiZe88
Smijesno moj Horicu... Jesi mi covjek karakter svaka cast. Sam si rekao da si obecao Musiji da ces doci kod njih, i da ti nikad neces pregaziti obecanje. Zasto mu sad ovo radis ?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi