Mnogo dopingovanih fudbalera u Francuskoj

Mnogo dopingovanih fudbalera u Francuskoj

Teme:

Testovi obavljeni na vlasima kose 32 slučajno izabrana fudbalera iz francuske prve i druge lige pokazali su zabrinjavajuće rezultate, po kojima je čak svaki peti koristio nedozvoljena sredstva za doping.

Testovi na vlatima kose nemaju uporište u francuskim zakonima, a nisu usvojeni ni od strane sportskih organizacija, tako da ovim igračima ne prijeti nikakva kazna, ali francuska agencija za borbu protiv dopinga vjeruje kako ovi rezultati pokazuju da je doping duboko pustio korijenje i u fudbalu.

Ukupno je testirano 138 sportista, od čega 32 fudbalera, a kod sedmorice od njih su pronađeni tragovi dopinga. Agencija za borbu protiv dopinga je potvrdila kako nema namjeru otkrivati imena igrača koji su bili pozitivni na zabranjene supstance.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.