Mnogo kandidata za Premijer ligu

Starta prvenstvo u RS-u

Mnogo kandidata za Premijer ligu

A. Beganović

Sa takmičenjem danas će krenuti i prvoligaši iz Republike Srpske. Prva liga brojat će kao i do sada 14 klubova, a najbolji na kraju sezone će preseliti u Premijer ligu.

Prognoze fudbalskih stručnjaka govore da su najozbiljniji kandidati za prelazak u najviši rang bh. fudbala Sloga iz Doboja, Sutjeksa iz Foče, Radnik iz Bijeljine, te Modriča, dok će ostale ekipe težiti očuvanju prvoligaškog statusa.

Već na samom otvaranju sezone očekuje nas derbi i Modriči gdje istoimena domaća ekipa dočekuje dobojsku Slogu.

Mnogo uzbuđenja moglo bi biti i u Janji gdje Podrinje dočekuje Sutjesku. Zvornička Drina na startu prvenstva snage će odmjeriti sa Slobodom iz Mrkonjić Grada.

Parovi 1. kola Prve lige Republike Srpske:
Proleter - Drina HE (sudi Čedomir Vićić, Ugljevik),
Modriča Maxima - Sloga (Zoran Grbić, Prijedor),
Podrinje - Sutjeska (Zoran Soknić, Istočno Sarajevo),
Drina (Z) - Sloboda (MG) (Predrag Jevtić, Doboj),
Sloboda (NG) - Crvena zemlja (Milan Docić, Banja Luka),
Mladost - Laktaši (Joco Radić, Šamac),
Radnik - Rudar (Ljubiša Vrhovac, Laktaši).

Svi susreti počinju u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.