Moca Vukotić blizu Novog Pazara

Nakon što su promijenjena već dva trenera

Moca Vukotić blizu Novog Pazara

Momčilo Moca Vukotić, legendarni bivši igrač Partizana, najveći je kandidat po pisanju beogradskog Sporta da preuzme ekipu Novog Pazara.

Ambiciozni Pazarci su imali velika očekivanja pred start sezone, ali je bilans u prvih pet kola katastrofalan. Nije osvojen ni bod, gol razlika je -14, a već su promijenjena i dva trenera. Prvo je ekipu vodio Mihajlo Ivanović pa Nenad Milovanović i sad se nakon minimalnog poraza u Ivanjici od Javora traži novi šef.

Bojan Radovanović, predsjednik Novog Pazara, izjavio je da je već imao prvi razgovor sa Momčilom Vukotićem i da bi on već od srijede mogao biti novi trener. Novi Pazar inače u 6. kolu dočekuje Smederevo koje je nakon petog kola na solidnoj osmoj poziciji sa 9 bodova. Vukotić je odigrao 395 utakmica za Partizan i 14 za A tim Jugoslavije, a vodio je mnogo klubova i između ostalog Partizan, Panionios, PAOK, Apollon Limasol, rumunski Farul, a bio je i selektor Kipra od 2001. do 2004.

Podsjetimo da za Novi Paza nastupaju tri igrača sa BIH pasošima i to golman Sead Ramović, Bojan Petrić i Edin Ademović, a zanimljivo je da je ova ekipa po tržišnoj vrijednosti sedma u Srbiji i utoliko su loši rezultati Pazaraca veliko razočaranje za sve ljubitelje fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.