Modesta potopio Hadžibegićev Arles

Fudbalsko prvenstvo Francuske

Modesta potopio Hadžibegićev Arles

Adnan Beganović

U okviru 14. kola francuskog fudbalskog prvenstva danas su odigrana dva susreta. Arles kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić pretrpio je poraz pred svojim navijačima od Bordeauxa (2:4), dok je Lille upisao domaću pobjedu u duelu sa Monacom (2:1).

Momčad Faruka Hadžibegića sjajno je otvorila susret i u 22. minuti preko Meriema došla je do prednosti. Međutim do kraja poluvremena Bordeaux je uspio preokrenuti rezultat. Prvo je Modesta u 36. minuti poravnao, a tri minuta kasnije Gouffran je pogodio za 1:2. U drugom dijelu, tačnije u 59. minuti Modesta pogađa za 1:3, a dva minuta prije kraja isti igrač postiže pogodak za 1:4, da bi za konačnih 2:4 pogodio Bouazza u 89. minuti.

Lille je u duelu sa Monacom došao do prednosti u 39. minuti. Na asistenciju Hazarda pogodio je Frau. Momčad iz Kneževine došla je do izjednačenja u 57. minuti, a strijelac je bio Adriano Pereira, da bi 12 minuta prije kraja na novu asistenciju Hazarda Obrianek pogodio za pobjedu Lillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.