Modrić: Ne namjeravam ostati u Tottenhamu

Otvaraju li se vrata White Hart Lanea za Pjanića?

Modrić: Ne namjeravam ostati u Tottenhamu

Reprezentativac Hrvatske Luka Modrić izjavio je kako Tottenham vrši ogroman pritisak na njega, ali kako i pored toga ne namjerava ostati u klubu sa White Hart Lanea.

"Puno je toga objavljeno u medijima sa sastanka s predsjednikom Tottenhama Levyjem, koji je prenoseći javnosti naš susret mnogo toga iskrivio. Držim mojim pravom kazati mišljenje o svemu tome" kazao je Modrić za Sportske novosti.

Dakle, što se događalo na 40-minutnom druženju s predsjednikom Spursa?

"Moram prvo reći da sam iskreno razočaran načinom na koji je predsjednik Levy uopće komunicirao sa mnom. Dočekao me hladno i s prilično arogantnim nastupom dao mi do znanja da ga zapravo i ne zanima šta mu imam reći. Ne znam zašto se tako postavio, ali to je njegova stvar. Mene je takav pristup samo dodatno uvjerio kako ne griješim u odluci da promijenim sredinu".

"Predsjednika sam podsjetio na naš džentlmenski dogovor od prošlog ljeta kada smo u Dubrovniku dogovorili produženje ugovora s Tottenhamom. Tada sam s Levyjem otvoreno razgovarao o tome da u perspektivi, dođe li konkretna ponuda velikog kluba, onda ćemo tu ponudu razmotriti i dogovarati najbolje rješenje za sve nas. Predsjednik je tada rekao “OK, sjest ćemo i razgovarati”. Sada Levy to izokreće, ne želi uopće razgovarati i kazao mi je na nepriličan način da nema šanse da odem iz Tottenhama", dodao je Modrić.

Šta to znači nepriličan način?

"Zaprijetio mi je, ako ne prihvatim njegov odnosno klupski stav, onda će me poslati na klupu ili tribinu, a spominjao mi je i opciju druge momčadi Tottenhama".

Ipak, iako u Tottenhamu ne žele ni čuti za prodaju Luke Modrića, sve su prilike da su svjesni kako ga neće moću zadržati, pa su se već okrenuli drugim riješenjima, a kao Modrićev nasljednik na White Hart Laneu sve se češće spominje Miralem Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije