Modrić: Sa Realom živim san i ispisujem istoriju

Vezista Galaktikosa poručio

Modrić: Sa Realom živim san i ispisujem istoriju

D. Vejo

Osvajanjem Primere, a sinoć i Lige prvaka, vezni fudbaler Real Madrida Luka Modrić krunisao je fantastičnu sezonu.

Koordinator igre Madriđana, radilica i vrhunski tehničar, iako nije postigao gol imao je velikog udjela u sinoćnjoj pobjedi nad Juventusom u finalu (4:1).

Nakon neprespavane noći, smogao je snage da uputi koju riječ. Emocije nije krio, ističe da mu je Real dao sve.

"Još uvijek nismo svjesni šta smo postigli. Emocije se nisu slegle. Pod velikim adrenalinom smo zbog svega. Ne znam, ovo je nešto veliko. Niti jedan klub nije uspio ovo što smo mi, a to je odbraniti trofej Lige prvaka. Presrećni smo, jer je ovo kruna jedne generacije. U prvom poluvremenu, igrali smo dosta oprezno, a zatim smo u drugom zaigrali dosta bolje, postigli tri gola i tako dokazali da smo najbolji klub u Evropi", rekao je vezista Reala, Luka Modrić.

Za hrvatskog reprezentativca, ovo je bio treći trofej Lige prvaka. Mnogi velikani poput Zlatana Ibrahimovića nemaju u svojoj kolekciji isti, a Luka čak tri. Kako kaže, svaki mu je jednako drag.

"Svaki od dosadašnjih trofeja, sa sobom nosi posebnu vrijednost. Mogu reći, svaki je sladak na svoj način. Međutim, za mene je nekako ovaj posljednji specijalan. Ušao sam sa Realom u istoriju, živim san. Jeste, Real je najveći klub na svijetu", dodaje on.

Plejmejker Madriđana, govorio je i o pogotku svog reprezentativnog saigrača.

"Mandžo je postigao strašan gol. Ono se rijetko viđa. Prava majstorija. Ali, to je na njihovu žalost ipak bilo premalo", zaključio je Modrić.

Real Madrid je u Cardiffu osvojio 12. trofej namijenjen najboljoj ekipi na kontinentu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi