Modrić vjeruje da Hrvatska može proći grupu na Euru

Modrić vjeruje da Hrvatska može proći grupu na Euru

Edmir Škorić

Jutarnjim treningom u srijedu je završen prvi mikro ciklus priprema hrvatske reprezentacije u Rovinju nakon kojeg su vatreni dobili slobodno poslijepodne, ali će zato sutra odraditi dva treninga uoči prijateljske utakmice, 25. maja, u Puli protiv Estonije. 

Ocjena je mnogih koji prate pripreme reprezentacije u Rovinju da izbornik Slaven Bilić ima već okosnicu momčadi za Europsko prvenstvo i da još samo čeka rasplet zdravstvene situacije s Dejanom Lovrenom. 

 

"Vjerujem da možemo proći skupinu bez obzira koliko god ona teška bila. Španjolci i Talijani su naravno favoriti, no vjerujem da im možemo pokvariti račune" rekao je Luka Modrić na današnjoj konferenciji za novinare. Govoreći o prvom susretu na Euru protiv Irske kazao je kako se nada će naša reprezentacija uspjeti nametnuti svoju igru i probiti njihov bunker.

 

"Imamo sjajne napadače i ako će Jelavić biti taj razarač, on to zasigurno zaslužuje jer je napravio čudo u Evertonu. No, ne smijemo zaboraviti na Mandžukića, Olića i Dudua koji su također u obroj formi" istaknuo je Modrić dodavši kako Irsku krasi fanatičnu borbenost te kako u svojim redovima ima iskusne igrače koji uglavnom igraju u Premijer ligi.

 

"Mi smo puni samopouzdanja i vjerujem u uspjeh jer nam je prva utakmica najvažnija. Tako je bilo prije četiri godine kada smo igrali protiv Austrije" naglasio je Luka Modrić. Dodao je kako mu odlazak iz Tottenhama trenutno nije u mislima te da je koncentriran i fokusiran isključivo na Euro i na reprezentaciju.  

 

"Svi me uvijek to pitaju, a ja im uvijek isto odgovaram" poručio je Modrić dodavši kako ga je iznenadio intervju s njim koji je objavljen u jednom časopisu u kojem je navodno kazao "kako nije dobro što je izbornik Bilić obznanio odluku o odlasku".

 

"To nije istina jer ja taj intervju nisam ni dao" zaključio je Modrić.

 

Ivan Rakitić je usporedivši današnju reprezentaciju i onu od prije četiri godine u Austriji i Švicarskoj izrazio nadu kako će ova reprezentacija biti bolja i učiniti korak naprijed.

 

"Od tada smo izgubili braću Kovač koji su ekipi davali iskustvo premda je već tada bilo puno igrača koji su, iako nisu igrali, stekli iskustvo. Svi smo upoznati s osjećajem odigravanja velikih utakmica pa sam uvjeren da ćemo ove godine ići korak dalje", kazao je Rakitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.