"Modriča je namjestila meč sa Veležom!"
Spornu utakmicu u Mordiči su odigrali domaćini i Velež

Ogorčenje u Orašju

"Modriča je namjestila meč sa Veležom!"

Predsjedništvo Hrvatskog nogometnog kluba (HNK) Orašje na sjednici u četvrtak uvečer jednoglasno je odlučilo da prekida svaku vrstu saradnje sa Fudbalskim klubom Modriča-Maxima.

Tu ekipu Uprava Orašja direktno proziva za neregularnost prvenstva u Premijer ligi BiH, uz konstataciju da je Modriča namjestila rezultat s Veležom (3:3) kako bi Mostarci zadržali status premijerligaša.

Iz oraškog kluba poručili su  momčad Modriča-Maxime nepoželjna u gradu na Savi te su pojasnili kako će im uskratiti i korištenje terena sa plastičnom podlogom, a prestaće s njima odigravati i prijateljske utakmice, kako u Orašju, tako i u Modriči.
 
Najavljeno je donošenje sličnih mjera i prema Zvijezdi  iz Gradačca s kojom HNK Orašje, također ne želi  igrati prijateljske susrete niti ustupiti terene na korištenje tokom zime.

Nakon  sjednice Predsjedništva upriličena je i oproštajna večer za trenera Šenera Bajramovića i fudbalere, a neopozivu ostavku na dužnost člana klupskog Predsjedništva  podnio je poznati posavski privrednik Zoran Klaić, direktor tvrtke TA  Antunović .

Premijer liga, očito, ne može bez skandala, pa čak ni onda kada se završi sezona. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.