Modriču napustili najbolji igrači

Trener tvrdi da neće biti istupanja iz lige, ali...

Modriču napustili najbolji igrači

Nakon što je Rafinerija ulja otkazala sponzorstvo FK Modriči, postalo je upitno da li će ova ekipa nastaviti takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

O situaciji u ovom nekadašnjem prvaku državu, razgovarali smo sa trenerom Markom Stojićem.

"Mi treniramo punim tempom i sigurno da ćemo nastaviti Premijer ligu. Istina je da nam je Rafinerija ulja okrenula leđa i da nisu zainteresovani da nam više budu sponzori. Ipak, vjerujem da će uprava naći sredstva i da ćemo nastaviti igranje Premijer lige", kaže Stojić.

Ukoliko Modriča i nastavi takmičenje, opstanak u Premijer ligi biće jako teško izboriti, jer su Modriču napustili njeni najbolji igrači.

"Nama su otišli svi najbolji igrači i nismo uspjeli da se pojačamo kako smo željeli. Nedostatak novca u našoj kasi je uzrokovao da moramo prvenstvo nastaviti sa podmlađenim sastavom. Daćemo sve od sebe kako bi ostali u Premijer ligi, znamo da će biti teško, ali daćemo sve od sebe", rekao je trener Modriče Marko Stojić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.