Moggi: Milan je i dalje ispred Intera

Moggi: Milan je i dalje ispred Intera

E. Škorić

Luciano Moggi, bivši generalni direktor Juventusa i vladar Calcija, kako ga vole nazivati, odavno ne radi u italijanskog nogometu jer je suspendiran, no i dalje stigne štošta toga reći o tamošnjim klubovima.

Moggi je ranije ove godine doživotno suspendiran iz nogometa zbog namještanja Juventusovih utakmica, ali i zbog prijetnji i podmićivanja. Sada dešavanja u italijanskog nogometu posmatra sa strane.

"Mogu slobodno reći da je Milan pobjednička momčad. Ako ćemo gledati kvalitet, Milan je ispred Intera. Gian Piero Gasperinijevi momci moraju puno više napraviti da bi dostigli Milanovu razinu", napisao je Moggi u svojoj kolumni na Tuttomercatoweb.com portalu.

Inače, Milan je sezonu otvorio osvajanjem Superkupa Italije, pobijedivši Inter s 2:1. Neroazzurri su bili uspješniji na jučer odigranom prijateljskom Trofeo TIM turniru, kada su u finalu na penale izbacili Juventus, koji je prethodno bio bolji od Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.