Moggiju pet godina zatvora, ali...

Moggiju pet godina zatvora, ali...

A. Beganović

Bivši izvršni direktor Juventusa Luciano Moggi osuđen je u Napulju na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog učešća u namještanju utakmica 2006. godine.

Međutim, prema pisanju inostranih medija zbog teškmo shvatljivih zamršenosti u talijanskom zakonu, Moggi neće niti dana provesti u zatvoru, a osim toga radi se tek o prvostepenskoj presudi.

Podsjetimo, bivši član uprave Juventusa Antonio Giraudo već je osuđen na tri godine i trenutno je u postupku žalba na tu presudu.

Zbog najvećeg skandala za korupciju u italijanskom nogometu Juventusu su oduzete titule za 2005. i 2006. godinu i ispao je u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.