Mogu li CSKA i ruska zima zaustaviti Sevillu?

Liga prvaka

Mogu li CSKA i ruska zima zaustaviti Sevillu?

Edmir Škorić

Hladnoća, oluja i snijeg. Jesu li dovoljan razlog da navijači moskovskog CSKA budu optimisti pred okršaj sa Sevillom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka?

Moskovljani se uzdaju u hladnoću i famoznu rusku zimu, no postavlja se pitanje hoće li nekoliko stepeni ispod nule biti dovoljno da se zaustavi Sevilla, španska momčad koja pruža odlične partije posljednje dvije sezone?

"Obje momčadi će biti pod jednakim uvjetima. Mi se također moramo naviknuti na hladno vrijeme, nakon što smo se posljednjih tjedana pripremali u Španjolskoj i Turskoj. Naporno smo trenirali, tako da bismo trebali biti u formi i potpuno spremni za ovu utakmicu", kazao je povratnik u redovima CSKA Vasilij Berezutsky.

Njegov brat Aleksej kao i štoper Sergej Ignashevich su spremni za utakmicu, nakon što su pauzirali protiv Manchester Uniteda u posljednjoj utakmici grupne faze (suspenzija). Zbog povrede prepone, skoro sigurno će na klupi ostati Dzagoyev.

Sevilla će igrati bez Luis Fabiana i Diego Capela koji su se povrijedili u prvenstvenoj utakmici protiv Mallorce. No, lijepa vijest za trenera Manolo Jimeneza svakako je povratak Frederic Kanoutea.

"Sačuvati mrežu u Mosvki je od temeljne važnosti, i ako mi postignemo pogodak, to će biti najbolja solucija za nas", kazao je trener Andalužana.

"Malo je hendikep za CSKA što nismo igrali konkurentnih utakmica nedavno zbog ruske zime. Međutim, uvjeren sam da ćemo biti spremni za utakmicu sa Sevillom. Normalno je da mnogi nogometni sljedbenici vide Sevillu kao favorita, jer oni igraju u jednoj od liga petica. No, suprostavit će se jedanaest protiv jedanaest igrača na terenu i obje momčadi imaju jednake šanse", kazao je trener CSKA Leonid Slutski.

CSKA i Sevilla prvu utakmicu na Luzhniki stadionu igraju sutra u nešto ranijem terminu od 18:30, a uzvrat je 23. marta. Za domaći sastav u konkurenciji je i iskusni bh. reprezentativac Elvir Rahimić, koji nije najavljen u prvoj postavi.

Najavljeni sastavi:

CSKA: Akinfeyev; Berezutsky, Ignashevich, Berezutsky, Shchennikov, Semberas, Honda, Gonzalez, Krasić, Mamayev; Necid.

SEVILLA: Palop, Stankevicius, Federico Fazio, Dragutinović, Navarro; Navas, Romaric, Zokora, Perotti, Kanoute, Negredo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.