Mohamed Salah će biti pozvan u olimpijsku reprezentaciju Egipta

Da li ćemo ofanzivca Liverpoola gledati u Tokiju?

Mohamed Salah će biti pozvan u olimpijsku reprezentaciju Egipta

Selektor U23 reprezentacije Egipta, Shawky Gharib, je potvrdio da namjerava pozvati zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Gharib je već neko vrijeme u potrazi za seniorima, iskusnijim igračima koji mogu pomoći njegovoj selekciji na olimpijskom fudbalskom turniru.

Inače, poznato je da "olimpijske", odnosno U23 selekcije na OI u svojim redovima mogu imati do tri igrača starosti preko 23 godine.

Govoreći za ON Sport, Gharib je otkrio da će Salah biti pozvan u egipatski U23 selekciju, ali i istakao da još nije lično razgovarao sa krilnim napadačam Liverpoola.

"Kada su u pitanju igrači senori, pozvat ćemo Salaha. On je jedini za kojeg smo do sada donijeli odluku jer je jednostavno među tri najbolja igrača na svijetu", istakao je Gharib, pa dodao:

"Još nisam razgovarao sa Salahom o ovome, ali ako ćemo iskreno - moraće tu biti i napora sa njegove strane ukoliko želimo da učestvuje na Olimpijadi."

Inače, Egipat se sprema odigrati osam prijateljskih mečeva u martu i novih osam u junu. Očigledno Gharib i Fudbalski savez Egipta ozbiljno shvataju učešće na Olimpijadi.

Fudbalski turnir na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju traje od 22. jula do osmog augusta.

Top Komentari

DamirT
Cuj medju 3 najbolja na svijetu.Ne provaljuj se,od Liverpoolovog trojca u napadu,on evo 2 sezone najlosiji...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi