Slavni Nigerijac ponižavao Mohameda Salaha, uzvratio mu Dejan Lovren: "Očigledno je pijan..."
Dejan Lovren nije mogao da šuti

Yakubu iznio zanimljivo mišljenje

Slavni Nigerijac ponižavao Mohameda Salaha, uzvratio mu Dejan Lovren: "Očigledno je pijan..."

M. Šljivak

Nekadašnji nigerijski napadač Yakubu Ayegbeni žestoko je napao zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha. Tvrdi da nije igrač svjetske klase i da je golove postigao uz čistu sreću.

Yakubu Ayegbeni poznato je ime među ljubiteljima fudbala. Godinama je Nigerijac tresao mreže u engleskom Premiershipu i može se pohvaliti jako dobrom karijerom.

Međutim, zbog onog što je izgovorio o Mohamedu Salahu potpuno će pasti u očima mnogih ljubitelja fudbala. Rekao je zaista nevjerovatne riječi.

"Salah, po mom mišljenju, nije igrač svjetske klase. Nije dobar s loptom i većinu golova je postigao uz čistu sreću", rekao je Yakubu Ayegbeni i dodaje:

"Ne možete reći da je Mohamed Salah najveći afrički fudbaler koji je igrao u Premier ligi. Najveći su Okocha, Drogba, Kanu, Yaya Toure, Adebayor i Sadio Mane", govori Yakubu.

Oglasi

Nakon ovih riječi javio se nekadašnji hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Imao je kratku poruku za Nigerijca.

"Očigledno je popio neko novo piće", napisao je Lovren.

Hrvatski defanzivac dobro zna koliko je kvalitetan Salah. Godinama je s njim igrao u Liverpoolu i jasno je zašto je odlučio napisati komentar i stati u odbranu legendarnog Egipćanina.

Yakubu je imao ozbiljnu karijeru u Engleskoj

Yakubu je tokom karijere nastupao za nekoliko kluba u Engleskoj, a u društvu najboljih odigrao je 252 utakmice i postigao je 95 golova.

Oglasi

Salah je odavno prestigao ovu cifru. U 253 nastupa za Liverpool u Premiershipu slavio je 154 puta.

Avanturu van Nigerije Yakubu je počeo u portugalskom Gil VIcenteu, igrao je potom pet godina u Izraelu, da bi u Englesku došao 2003. godine kada je potpisao za Portsmouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrao je potom još za Middlesbrough, Everton, Leicester, Blackburn Rovers i Coventry City. Pored Engleske igrao je još u Kini, Kataru i Turskoj.

Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 58 utakmica i postigao je 21 pogodak.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708043381
Hahahahahahahaha ee moj Yakubu uzni ubij pa se pistolj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi